Gräddtryfflar

cirka 45 stycken
Gräddtryfflar
Betyg: (18st)

Ingredienser

  • 300 g ljus choklad av hög kvalitet
  • 250 g mörk choklad 70%
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g osaltat smör
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • smak 1: 1-2 tsk mald kanel
  • smak 2: 1 tsk riven, färsk ingefära

  • garnering 1: Dansukker Florsocker
  • garnering 2: Dansukker Rörsocker Strö

Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, smör och vaniljsocker. Tillsätt chokladen och rör tills det är en jämn smet. Dela smeten i två lika stora delar och tillsätt de olika smaksättningarna. Ställ i kylskåp i minst 1 timme innan tryffeln rullas till kulor. Rulla kulorna i de olika sockervarianterna.

Receptet är framtaget av

Dansukker