Granola

Förgyll din frukost med hemgjord granola istället för müsli. Gör granolan av mandel, hasselnötter, pumpafrön, solrosfrön och rågflingor, och få en härlig start på dagen.

cirka 1 liter

40 minuter

Betyg (48 st)

Ingredienser

1/2 dl mandel
1/2 dl hasselnötter
1 1/2 dl solrosfrön
5 dl havregryn
3 dl rågflingor
1 1/2 dl pumpafrön
1 dl hela linfrön
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl rapsolja
1 1/2 dl vatten
1 dl kokosflarn

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.

Lägg mandel, hasselnötter och solrosfrön i en mixer och kör några sekunder. Häll sedan upp alla torra ingredienser på en plåt förutom kokosflarnen som ska i efter gräddning. Tillsätt sirap, olja och vatten. Rör om ordentligt.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Rör om minst 3 gånger under tiden den gräddas.

Ta ut granolan från ugnen och låt svalna. Tillsätt kokos-flarnen och rör om. Förvara i en glasskål med lock.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!