Gravad lax

Att grava lax är enkelt och gott. Smaksätt din gravade lax med granatäpple och dill och bjud på den vid julbordet eller påskbuffén.

6 portioner

30 min + 1 dygn

Betyg (0 st)

Ingredienser

500 g laxfilé
1 kruka dill
25 g grovt havssalt
1/4 dl Dansukker Strösocker
1 granatäpple

Instruktioner

Torka av ytan på laxfilén med papper.

Hacka 2/3 av dill från krukan, spara resten till dekoration. Blanda salt, socker, dill och kärnorna från ett halvt granatäpple. Krossa blandningen med handen eller något hårt så att lite av saften från kärnorna kommer ut.

Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en form och fördela saltblandningen på fiskens yta, gnugga lite med handen.  Täck formen med plastfolie och ställ i kylen minst 1 dygn innan servering.

Ta ut laxen från formen och torka av saltblandningen från ytan. Skär i raka och tunna skivor, ända ner till fiskens skinn och lägg över skivorna på ett serveringsfat. Hacka resten av dillen och dekorera laxskivorna med dill och kärnor från granatäpplet.

Servera med vörbröd.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.