Gravad lax

Att grava lax är enkelt och gott. Smaksätt din gravade lax med granatäpple och dill och bjud på den vid julbordet eller påskbuffén.

6 portioner

PT25M

30 min + 1 dygn

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

500 g laxfilé
1 kruka dill
25 g grovt havssalt
1/4 dl Dansukker Strösocker
1 granatäpple

Instruktioner

Torka av ytan på laxfilén med papper.

Hacka 2/3 av dill från krukan, spara resten till dekoration. Blanda salt, socker, dill och kärnorna från ett halvt granatäpple. Krossa blandningen med handen eller något hårt så att lite av saften från kärnorna kommer ut.

Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en form och fördela saltblandningen på fiskens yta, gnugga lite med handen.  Täck formen med plastfolie och ställ i kylen minst 1 dygn innan servering.

Ta ut laxen från formen och torka av saltblandningen från ytan. Skär i raka och tunna skivor, ända ner till fiskens skinn och lägg över skivorna på ett serveringsfat. Hacka resten av dillen och dekorera laxskivorna med dill och kärnor från granatäpplet.

Servera med vörbröd.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.