Grillad rabarber med kaksmulor och glass - Recept

Grillad rabarber med kaksmulor och glass

4 portioner ca 40 minuter
Grillad rabarber toppad med kaksmulor, serveras bäst nygrillade med en kula glass. Njut av grillat hela sommaren och rabarberefterrätt.
Grillad rabarber med kaksmulor och glass
Betyg (0st)

Ingredienser

    Grillad rabarber

    • 500 g rabarber
    • 1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
    • 1 dl vatten

    Kaksmulor

    • 7 stycken Digestivekex – gör dina egna kex
    • 30 g smör, rumstempererat
    • 1 1/2 tsk kardemumma
    • 1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap

    Tillbehör

    • Glass

    Skölj rabarbern och skär bort blasten. Dela stjälkarna och lägg på en djup plåt.

    Blanda sirap och vatten och häll över rabarbern, rulla runt rabarbern i sirapen.

    Mixa ingredienserna till kaksmulorna och ställ åt sidan.

    Lägg rabarberna i dubbelt folie och häll över lite av sirapsblandningen. Toppa med kaksmulorna och slut foliepappret lite. Grilla i ca 10 minuter, tills rabarbern mjuknat. Servera med glass.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;