Grillad rabarber med kaksmulor och glass

Grillad rabarber toppad med kaksmulor, serveras bäst nygrillade med en kula glass. Njut av grillat hela sommaren och rabarberefterrätt.

4 portioner

PT40M

ca 40 minuter

Betyg (49 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Grillad rabarber
500 g rabarber
1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl vatten

Kaksmulor
7 stycken Digestivekex – gör dina egna kex
30 g smör, rumstempererat
1 1/2 tsk kardemumma
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap

Tillbehör
Glass

Instruktioner

Skölj rabarbern och skär bort blasten. Dela stjälkarna och lägg på en djup plåt.

Blanda sirap och vatten och häll över rabarbern, rulla runt rabarbern i sirapen.

Mixa ingredienserna till kaksmulorna och ställ åt sidan.

Lägg rabarberna i dubbelt folie och häll över lite av sirapsblandningen. Toppa med kaksmulorna och slut foliepappret lite. Grilla i ca 10 minuter, tills rabarbern mjuknat. Servera med glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.