Grillad rabarber med kaksmulor och glass

Grillad rabarber toppad med kaksmulor, serveras bäst nygrillade med en kula glass. Njut av grillat hela sommaren och rabarberefterrätt.

4 portioner

ca 40 minuter

Betyg (1 st)

Ingredienser

Grillad rabarber
500 g rabarber
1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl vatten

Kaksmulor
7 stycken Digestivekex – gör dina egna kex
30 g smör, rumstempererat
1 1/2 tsk kardemumma
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap

Tillbehör
Glass

Instruktioner

Skölj rabarbern och skär bort blasten. Dela stjälkarna och lägg på en djup plåt.

Blanda sirap och vatten och häll över rabarbern, rulla runt rabarbern i sirapen.

Mixa ingredienserna till kaksmulorna och ställ åt sidan.

Lägg rabarberna i dubbelt folie och häll över lite av sirapsblandningen. Toppa med kaksmulorna och slut foliepappret lite. Grilla i ca 10 minuter, tills rabarbern mjuknat. Servera med glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?