Grova bullar - Recept

Grova bullar

50 stycken
Smakrika, grova bullar på havrekli, dinkelflingor, rågmjöl och linfrön. Fyllda med nyttigheter. Smaksätt bullarna med brödsirap och få en härligt saftig bulle!
Grova bullar
Betyg (24st)

Ingredienser

1 l ljummet vatten
100 g jäst
4 dl havrekli
2 dl dinkelflingor
4 dl grovt rågmjöl
1 dl linfrö
75 g flytande margarin
1 tsk salt
3/4-1 dl Dansukker Brödsirap
1 msk brödkryddor, kan uteslutas
ca 18 dl rågsikt

Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen löst sig.

Blanda i havrekli, dinkelflingor, rågmjöl, linfrö, margarin, salt, sirap och kryddor. Tillsätt mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 45 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den blank och smidig. Dela degen i 2 bitar och forma till rullar. Skär varje rulle i 25 bitar och forma till bullar. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills bullarna fått gyllenblond färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;