Grundrecept bärsaft

Vad är bättre än söt och läskande bärsaft en sommardag? Här hittar du vårt grundrecept på bärsaft som passar till det mesta. Lägg sedan till en smaksättning som passar dig.

ca 1 liter

Betyg (37 st)

Ingredienser

6 dl vatten
1 kg bär av valfri sort
6 dl Dansukker EKO Socker

Smakalternativ
lingon
jordgubb + ca 1 kruka basilika
krusbär
hallon + 20 rosmarinstjälkar
röda vinbär + 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
500 g körsbär + 500 g rabarber

Instruktioner

Koka upp vattnet och tillsätt bären. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker och eventuell smaksättning. Låt koka några minuter tills sockret smält. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

Sila saften genom en finmaskig sil eller för klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.