Grundrecept bärsaft

Vad är bättre än söt och läskande bärsaft en sommardag? Här hittar du vårt grundrecept på bärsaft som passar till det mesta. Lägg sedan till en smaksättning som passar dig.

ca 1 liter

Betyg (79 st)

Ingredienser

6 dl vatten
1 kg bär av valfri sort
6 dl Dansukker EKO Socker

Smakalternativ
lingon
jordgubb + ca 1 kruka basilika
krusbär
hallon + 20 rosmarinstjälkar
röda vinbär + 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
500 g körsbär + 500 g rabarber

Instruktioner

Koka upp vattnet och tillsätt bären. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker och eventuell smaksättning. Låt koka några minuter tills sockret smält. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

Sila saften genom en finmaskig sil eller för klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.