Grundrecept bärsaft

Vad är bättre än söt och läskande bärsaft en sommardag? Här hittar du vårt grundrecept på bärsaft som passar till det mesta. Lägg sedan till en smaksättning som passar dig.

ca 1 liter

Betyg (78 st)

Ingredienser

6 dl vatten
1 kg bär av valfri sort
6 dl Dansukker EKO Socker

Smakalternativ
lingon
jordgubb + ca 1 kruka basilika
krusbär
hallon + 20 rosmarinstjälkar
röda vinbär + 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
500 g körsbär + 500 g rabarber

Instruktioner

Koka upp vattnet och tillsätt bären. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker och eventuell smaksättning. Låt koka några minuter tills sockret smält. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

Sila saften genom en finmaskig sil eller för klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!