Grundrecept bärsaft

1/2 liter koncentrerad saft
Vad är bättre än söt och läskande bärsaft en sommardag? Här hittar du vårt grundrecept på bärsaft som passar till det mesta. Lägg sedan till en smaksättning som passar dig.
Grundrecept bärsaft
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 500 g bär och frukt av valfri sort
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker

Smakalternativ

  • lingon
  • jordgubb + ca 1/2 kruka basilika
  • krusbär
  • hallon + 10 rosmarinstjälkar
  • röda vinbär + 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 250 g körsbär + 250 g rabarber

Koka vatten och bär i 10 minuter. Låt svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka och sila därefter. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du saft med Saftsocker

Receptet är framtaget av

Dansukker