Ingredienser
3/4 dl Dansukker Florsocker
3 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning
hushållsfärg
Instruktioner
Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja.
Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152 °C eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten, om den stelnar och kan brytas är den färdig.
Ta kastrullen från värmen och rör i smaksättning och färg. Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna. Du kan även göra klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får du klubbor istället. Vänd bitarna i florsockret innan de läggs i en burk med tättslutande lock.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.