Hallon- och lakritsgräddbullar

Oemotståndligt goda gräddbullar med seg botten, lakritsskum och hallongömma. En kombination som får smaklökarna att dansa. Doppa i choklad och njut!

ca 20–25 stycken

PT1H

ca 2 timmar + 1 timme i kylen

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonpuré
150 g hallon
75 g Dansukker Syltsocker

Botten
50 g Dansukker Farinsocker
150 g mandelmassa
10 g äggvita
1 krm salt
Dansukker Florsocker, till utkavling

Fyllning
35 g vatten
170 g Dansukker Svenskt Strösocker
70 g Dansukker Glykossirap
100 g äggvita
1–2 tsk lakritspulver

Garnering
400 g vit choklad
Frystorkade hallon

Instruktioner

Börja med hallonpurén. Koka hallon till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna. Blanda hallonsaften och syltsocker i en kastrull. Låt koka i 4 minuter. Sila ner i en skål och låt svalna helt.

Blanda farinsocker, mandelmassa, salt och äggvita till en jämn massa. Låt vila i kylen i 15–20 minuter.

Sätt ugnen på 180°C, över- och undervärme. Strö ut florsocker på ett bakplåtspapper och kavla ut kakmassan till cirka 0,5 cm tjocklek och stansa ut cirklar på cirka 4 cm. Lägg bottnarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 7 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Blanda vatten, socker och glykossirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp till 118°C.

Under tiden, vispa äggvitorna fluffiga med 1 msk socker. Häll med en tunn stråle ner den varma sockerlagen under fortsatt vispning. Addera lakritspulver och fortsätt vispa smeten blank och luftig på medelhastighet i ytterligare 6–8 minuter.

Fyll en spritspåse med rund tyll med maräng och en spritspåse med en liten rund och smal tyll med hallonpuré. Spritsa ut smeten på bottnarna i höga toppar. Spritsa försiktigt in hallonpurén i mitten av gräddbullarna. Låt dem torka i kylskåp i cirka 30 minuter.

Smält 2/3 av chokladen över vattenbad. Tag upp skålen från vattenbadet och tillsätt den sista 1/3 av chokladen under omrörning.  Doppa topparna i chokladen och strö över frystorkade hallon. Låt stelna i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?