Halloncurd

Använd din halloncurd som en extra smaksättare till desserter och frukostyoghurt. Eller ringla halloncurden över plättar!

Betyg (8 st)

Ingredienser

250 g hallon
1 ägg
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör, rumstempererat

Instruktioner

Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!