Ingredienser
Hallonmousse
1/2 dl Kesella
1/4 dl Philadelphia
1,5 dl Vispgrädde 40%
1/2 dl Dansukker Strösocker
1,25 dl Hallonpuré
1,5 st Gelatinblad
Mandelsmulor
40 g Smör
3 msk Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 dl Mandelmjöl
0,75 dl Mjöl
1 st liten nypa salt
1 ask Färska hallon
Instruktioner
Metod
Hallonmousse
Vispa Kesella, Philadelphia och Florsocker. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm Hallonpurén och smält i gelatinet. Blanda sedan purén med ostblandningen. Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.
Mandelsmulor
Skär smöret i bitar blanda sedan alltsammans i en Kitchen aid. Blanda det så länge så att det börjar bildas små klumpar. Baka på ett bakplåtspapper ca 7 min på 165 grader dem ska få gyllenbrunfärg.
Montering
Ta ett glas och börja med att spritsa i hallonmousse, fyll sedan på med mandelsmulor följt av färska hallon upprepa detta till glaset är fyllt ända upp avsluta med att pudra florsocker på toppen.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.