Ingredienser
Hallonmousse
1/2 dl Kesella
1/4 dl Philadelphia
1,5 dl Vispgrädde 40%
1/2 dl Dansukker Strösocker
1,25 dl Hallonpuré
1,5 st Gelatinblad
Mandelsmulor
40 g Smör
3 msk Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 dl Mandelmjöl
0,75 dl Mjöl
1 st liten nypa salt
1 ask Färska hallon
Instruktioner
Metod
Hallonmousse
Vispa Kesella, Philadelphia och Florsocker. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm Hallonpurén och smält i gelatinet. Blanda sedan purén med ostblandningen. Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.
Mandelsmulor
Skär smöret i bitar blanda sedan alltsammans i en Kitchen aid. Blanda det så länge så att det börjar bildas små klumpar. Baka på ett bakplåtspapper ca 7 min på 165 grader dem ska få gyllenbrunfärg.
Montering
Ta ett glas och börja med att spritsa i hallonmousse, fyll sedan på med mandelsmulor följt av färska hallon upprepa detta till glaset är fyllt ända upp avsluta med att pudra florsocker på toppen.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.