Hallondessert

- Recept Daniel Roos
En ljuvlig hallondessert med hallonmousse och mandelsmulor.

4-6 st

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonmousse
1/2 dl Kesella
1/4 dl Philadelphia
1,5 dl Vispgrädde 40%
1/2 dl Dansukker Strösocker
1,25 dl Hallonpuré
1,5 st Gelatinblad

Mandelsmulor
40 g Smör
3 msk Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 dl Mandelmjöl
0,75 dl Mjöl
1 st liten nypa salt

1 ask Färska hallon

Instruktioner

Metod
Hallonmousse

Vispa Kesella, Philadelphia och Florsocker. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm Hallonpurén och smält i gelatinet. Blanda sedan purén med ostblandningen. Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.

Mandelsmulor
Skär smöret i bitar blanda sedan alltsammans i en Kitchen aid. Blanda det så länge så att det börjar bildas små klumpar. Baka på ett bakplåtspapper ca 7 min på 165 grader dem ska få gyllenbrunfärg.

Montering
Ta ett glas och börja med att spritsa i hallonmousse, fyll sedan på med mandelsmulor följt av färska hallon upprepa detta till glaset är fyllt ända upp avsluta med att pudra florsocker på toppen.

Recept Daniel Roos

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.