Hallondessert

4-6 st
Hallondessert
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Hallonmousse

    • 1/2 dl Kesella
    • 1/4 dl Philadelphia
    • 1,5 dl Vispgrädde 40%
    • 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1,25 dl Hallonpuré
    • 1,5 st Gelatinblad

    Mandelsmulor

    • 40 g Smör
    • 3 msk Mörkt Muscovadorörsocker
    • 1/2 dl Mandelmjöl
    • 0,75 dl Mjöl
    • 1 st liten nypa salt

    • 1 ask Färska hallon

    Metod
    Hallonmousse

    Vispa Kesella, Philadelphia och Florsocker. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm Hallonpurén och smält i gelatinet. Blanda sedan purén med ostblandningen. Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.

    Mandelsmulor
    Skär smöret i bitar blanda sedan alltsammans i en Kitchen aid. Blanda det så länge så att det börjar bildas små klumpar. Baka på ett bakplåtspapper ca 7 min på 165 grader dem ska få gyllenbrunfärg.

    Montering
    Ta ett glas och börja med att spritsa i hallonmousse, fyll sedan på med mandelsmulor följt av färska hallon upprepa detta till glaset är fyllt ända upp avsluta med att pudra florsocker på toppen.

    Recept Daniel Roos