Hallonglasspaj

Läcker hallonglasspaj som går att förbereda och passar perfekt när det ska firas.

8-10 personer

Betyg (36 st)

Ingredienser

Pajskalet
15 smulade digestivekex
125 g smält smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Vit Sirap

Fyllningen
1/2 l hallon
1 dl outspädd hallonsaft
1 dl Dansukker Florsocker
3 äggulor
1 burk kesella
2 dl vispgrädde

Garnering
1/2 l hallon
citronmeliss

Instruktioner

Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.

Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.

Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.

Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.

Ta ut hallonpajen cirka 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.