Ingredienser
Mördeg
175 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
1-2 tsk vatten
Smörkräm
75 g smör, rumstempererat
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Hallongelé
1 dl frysta hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa smör och vetemjöl i en matberedare och kör degen tills den blivit smulig. Tillsätt socker, vaniljsocker, äggula och vatten. Mixa snabbt ihop till en deg. Ställ degen i kylen i cirka 30 minuter.
Gör under tiden smörkrämen och hallongelén. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en slät massa. Ställ smörkrämen åt sidan.
Tina och mixa hallon och koka tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i cirka 1 minut. Gelén ska vara något fastare än en marmelad. Lägg gelén i en väl rengjord burk och låt svalna i kylen.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, cirka 4 mm tjock. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform och lägg på ett bakplåtspapper. Stansa ut ett mindre hjärta eller en rund cirkel i mitten på hälften av hjärtana.
Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 minuter. Kolla noggrant mot slutet då de inte får bli för mörka. Låt svalna.
När kakorna är helt svala bred ett tunt lager smörkräm på kakorna utan hål. Lägg en klick hallongelé i mitten av hjärtat och lägg över kakan med hål i. Förvara i sluten burk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?