Hallonhjärtan

Hallonhjärtan gjorda på mördeg, fyllda med vaniljsmörkräm och hallongelé. Sätt ihop de spröda småkakorna med ett lager smörkräm och en klick hallongelé.

25-30 stycken

1,5 timmar

Betyg (89 st)

Ingredienser

Mördeg
175 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
1-2 tsk vatten

Smörkräm
75 g smör, rumstempererat
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Hallongelé
1 dl frysta hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Mixa smör och vetemjöl i en matberedare och kör degen tills den blivit smulig. Tillsätt socker, vaniljsocker, äggula och vatten. Mixa snabbt ihop till en deg. Ställ degen i kylen i cirka 30 minuter.

Gör under tiden smörkrämen och hallongelén. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en slät massa. Ställ smörkrämen åt sidan.

Tina och mixa hallon och koka tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i cirka 1 minut. Gelén ska vara något fastare än en marmelad. Lägg gelén i en väl rengjord burk och låt svalna i kylen.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, cirka 4 mm tjock. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform och lägg på ett bakplåtspapper. Stansa ut ett mindre hjärta eller en rund cirkel i mitten på hälften av hjärtana.

Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 minuter. Kolla noggrant mot slutet då de inte får bli för mörka. Låt svalna.

När kakorna är helt svala bred ett tunt lager smörkräm på kakorna utan hål. Lägg en klick hallongelé i mitten av hjärtat och lägg över kakan med hål i. Förvara i sluten burk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!