Hallonhjärtan

25-30 stycken 1,5 timmar
Hallonhjärtan
Betyg: (35st)

Ingredienser

    Mördeg

    • 175 g smör, kallt
    • 5 dl vetemjöl
    • 1 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 äggula
    • 1-2 tsk vatten

    Smörkräm

    • 75 g smör, rumstempererat
    • 3 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Hallongelé

    • 1 dl frysta hallon
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Mixa smör och vetemjöl i en matberedare och kör degen tills den blivit smulig. Tillsätt socker, vaniljsocker, äggula och vatten. Mixa snabbt ihop till en deg. Ställ degen i kylen i cirka 30 minuter.

    Gör under tiden smörkrämen och hallongelén. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en slät massa. Ställ smörkrämen åt sidan.

    Tina och mixa hallon och koka tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i cirka 1 minut. Gelén ska vara något fastare än en marmelad. Lägg gelén i en väl rengjord burk och låt svalna i kylen.

    Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, cirka 4 mm tjock. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform och lägg på ett bakplåtspapper. Stansa ut ett mindre hjärta eller en rund cirkel i mitten på hälften av hjärtana.

    Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 minuter. Kolla noggrant mot slutet då de inte får bli för mörka. Låt svalna.

    När kakorna är helt svala bred ett tunt lager smörkräm på kakorna utan hål. Lägg en klick hallongelé i mitten av hjärtat och lägg över kakan med hål i. Förvara i sluten burk.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker