Ingredienser
200 g smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
100 g hallon
mandelflagor
Instruktioner
Gräddning: 200 grader, ca 15-20 minuter
Smält smöret i en kastrull som ska rymma hela smeten. När smöret är helt smält, ta av kastrullen från spisen. Rör ner Strösocker, mjöl, Vaniljsocker och knäck i äggen. Rör ihop till en slät smet.
Klä en form (typ brödform) med bakplåtspapper (blir enklast om man knölar ihop pappret och blöter det lite innan det läggs i formen) och häll ner smeten. Toppa smeten med hallonen och sedan mandelflagorna. Grädda i mitten av ugnen så kakan får en gyllene färg och blir fast i kanterna men lite kladdig i mitten.
Servera som den är eller varför inte tillsammans med vaniljglass.
- Recept Malin Sahlberg - Fredagskakan
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.