Ingredienser
200 g smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
100 g hallon
mandelflagor
Instruktioner
Gräddning: 200 grader, ca 15-20 minuter
Smält smöret i en kastrull som ska rymma hela smeten. När smöret är helt smält, ta av kastrullen från spisen. Rör ner Strösocker, mjöl, Vaniljsocker och knäck i äggen. Rör ihop till en slät smet.
Klä en form (typ brödform) med bakplåtspapper (blir enklast om man knölar ihop pappret och blöter det lite innan det läggs i formen) och häll ner smeten. Toppa smeten med hallonen och sedan mandelflagorna. Grädda i mitten av ugnen så kakan får en gyllene färg och blir fast i kanterna men lite kladdig i mitten.
Servera som den är eller varför inte tillsammans med vaniljglass.
- Recept Malin Sahlberg - Fredagskakan
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!