Ingredienser
200 g smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
100 g hallon
mandelflagor
Instruktioner
Gräddning: 200 grader, ca 15-20 minuter
Smält smöret i en kastrull som ska rymma hela smeten. När smöret är helt smält, ta av kastrullen från spisen. Rör ner Strösocker, mjöl, Vaniljsocker och knäck i äggen. Rör ihop till en slät smet.
Klä en form (typ brödform) med bakplåtspapper (blir enklast om man knölar ihop pappret och blöter det lite innan det läggs i formen) och häll ner smeten. Toppa smeten med hallonen och sedan mandelflagorna. Grädda i mitten av ugnen så kakan får en gyllene färg och blir fast i kanterna men lite kladdig i mitten.
Servera som den är eller varför inte tillsammans med vaniljglass.
- Recept Malin Sahlberg - Fredagskakan
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.