Hallonkladdkaka

cirka 35 bitar
Hallonkladdkaka
Betyg: (50st)

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 300 g mörk choklad
  • 5 ägg
  • 2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 liter hallon

Topping

  • 200 g smör eller margarin
  • 300 g choklad, valfri sort
  • 2 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 3 msk kakao

Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Vispa upp ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt mjölk och chokladblandning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, med smort bakplåtspapper. Strö på hallonen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Rör i florsocker och kakao. Bre ut toppingen över kakan. Servera gärna lättvispad grädde och hallon till kakan.

Den mörka chokladen kan bytas mot ljus- eller vit choklad. Byt då muscovadorörsockret mot finkornigt strösocker.

Receptet är framtaget av

Dansukker