Hallonmazarin

En lite somrigare mazarin med hallonsylt i fyllningen toppad med rosa glasyr. Baka, bjud och njut!

ca 20 stycken

PT1H

2 timmar

Betyg (41 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsylt
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker

Mördeg
150 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Mandelfyllning
5 1/4 dl mandelmjöl
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
110 g smör, rumstempererat
3 ägg
3-4 bittermandel

Glasyr
6 dl Dansukker Florsocker
ca 2-3 msk vatten
några droppar saft från hallonsylten

Instruktioner

Börja med hallonsylt. Skölj och rensa hallon. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Förbered mördegen. Mixa snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 175°C och gör fyllningen. Blanda mandelmjöl, socker och smör. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Riv ner bittermandel.

Dela mördegen i 20 bitar på ca 20 g. Tryck ut bitarna i mazarinformar av folie eller plåt och täck botten med ca 1 tsk sylt och ca 1 msk fyllning. Ställ formarna på en plåt.

Grädda i mitten av ugnen 17-20 min. Låt svalna. Vänd mazarinerna upp och ner på ett bakplåtspapper och ställ plåten över dem. Då blir mazarinerna släta.

Förbered glasyren. Rör ihop florsocker, vatten och lite saft från hallonsylten. Bred glasyren över mazarinerna när de är helt kalla.

Tips!
Ljust Muscovadorörsocker ger mazarinen en fylligare smak med kolaaktig ton.

Tips!
Gör dit eget mandelmjöl. Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal i nötkvarn. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.