Hallonmazarin

En lite somrigare mazarin med hallonsylt i fyllningen toppad med rosa glasyr. Baka, bjud och njut!

ca 20 stycken

PT1H

2 timmar

Betyg (41 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsylt
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker

Mördeg
150 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Mandelfyllning
5 1/4 dl mandelmjöl
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
110 g smör, rumstempererat
3 ägg
3-4 bittermandel

Glasyr
6 dl Dansukker Florsocker
ca 2-3 msk vatten
några droppar saft från hallonsylten

Instruktioner

Börja med hallonsylt. Skölj och rensa hallon. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Förbered mördegen. Mixa snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 175°C och gör fyllningen. Blanda mandelmjöl, socker och smör. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Riv ner bittermandel.

Dela mördegen i 20 bitar på ca 20 g. Tryck ut bitarna i mazarinformar av folie eller plåt och täck botten med ca 1 tsk sylt och ca 1 msk fyllning. Ställ formarna på en plåt.

Grädda i mitten av ugnen 17-20 min. Låt svalna. Vänd mazarinerna upp och ner på ett bakplåtspapper och ställ plåten över dem. Då blir mazarinerna släta.

Förbered glasyren. Rör ihop florsocker, vatten och lite saft från hallonsylten. Bred glasyren över mazarinerna när de är helt kalla.

Tips!
Ljust Muscovadorörsocker ger mazarinen en fylligare smak med kolaaktig ton.

Tips!
Gör dit eget mandelmjöl. Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal i nötkvarn. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.