Hallonpaj-glass

Finns det något godare än glass under sommaren? Lyxa till din hallonglass med smulpaj och få en härlig smak av hallonpaj! Underbart gott.

ca 6 port.

PT55M

1 tim + 5 tim i frysen

Betyg (55 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Smulpaj
50 g smör, rumstempererat
2 msk Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Ljus Sirap
3/4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
flingsalt

Hallonglass
400 g hallon (ca 2 dl puré)
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°C.

Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen och smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Gör glassen. Skölj hallonen och koka upp tillsammans med sirapen. Häll genom en finmaskig sil så att det bara blir puré kvar. Ställ åt sidan.

Vispa samman äggulor och muscovadosocker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt hallonpurén. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då. Blanda i smulorna när glassen nästan frusit.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.