Hallonparfait

En krämig hallonparfait är den bästa efterrätten. Parfait är lätt att förbereda och ännu lättare att äta upp. Servera hallonparfaiten efter en god måltid.

8-10 pinnglassar

Betyg (121 st)

Ingredienser

4 stora äggvitor
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
140 g hallonpuré
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Vispa försiktigt äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.

Ta av bunken från värmen och häll över allt i en mixerskål. Vispa marängen i 5-10 minuter.
Koka under tiden upp hallonen och sila sedan genom en grovmaskig sil.

Tillsätt hallonpurén och vaniljsockret i marängen.

Vispa grädden hårt och vänd ner i hallonmarängen.

Häll ner i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna. Låt frysa minst 5 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!