Hallonparfait

En krämig hallonparfait är den bästa efterrätten. Parfait är lätt att förbereda och ännu lättare att äta upp. Servera hallonparfaiten efter en god måltid.

8-10 pinnglassar

Betyg (120 st)

Ingredienser

4 stora äggvitor
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
140 g hallonpuré
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Vispa försiktigt äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.

Ta av bunken från värmen och häll över allt i en mixerskål. Vispa marängen i 5-10 minuter.
Koka under tiden upp hallonen och sila sedan genom en grovmaskig sil.

Tillsätt hallonpurén och vaniljsockret i marängen.

Vispa grädden hårt och vänd ner i hallonmarängen.

Häll ner i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna. Låt frysa minst 5 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!