Hallonparfait

En krämig hallonparfait är den bästa efterrätten. Parfait är lätt att förbereda och ännu lättare att äta upp. Servera hallonparfaiten efter en god måltid.

8-10 pinnglassar

Betyg (155 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 stora äggvitor
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
140 g hallonpuré
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Vispa försiktigt äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.

Ta av bunken från värmen och häll över allt i en mixerskål. Vispa marängen i 5-10 minuter.
Koka under tiden upp hallonen och sila sedan genom en grovmaskig sil.

Tillsätt hallonpurén och vaniljsockret i marängen.

Vispa grädden hårt och vänd ner i hallonmarängen.

Häll ner i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna. Låt frysa minst 5 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Pepparkaksrulltårta med kolafyllning och lingonfrosting

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Vintersaga och Glögg sour

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.