Hallonparfait - Recept

Hallonparfait

8-10 pinnglassar
En krämig hallonparfait är den bästa efterrätten. Parfait är lätt att förbereda och ännu lättare att äta upp. Servera hallonparfaiten efter en god måltid.
Hallonparfait
Betyg (10st)

Ingredienser

  • 4 stora äggvitor
  • 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 140 g hallonpuré
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Vispa försiktigt äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.

Ta av bunken från värmen och häll över allt i en mixerskål. Vispa marängen i 5-10 minuter.
Koka under tiden upp hallonen och sila sedan genom en grovmaskig sil.

Tillsätt hallonpurén och vaniljsockret i marängen.

Vispa grädden hårt och vänd ner i hallonmarängen.

Häll ner i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna. Låt frysa minst 5 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;