Hallonrulle med bär

Läcker hallonrulle med mousse på vitchoklad och friska hallon. En söt, syrlig och frisk sommardessert.

cirka 12 stycken

Betyg (10 st)

Ingredienser

Kaka
3 ägg
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Fyllning
5 dl vispgrädde
150 g hallon
400 g vit choklad
2 msk Dansukker Glykossirap

Garnering
3 dl vispgrädde
valfria bär
myntablad

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bre ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Skär remsor av kakan och vik samman till rullar som ställs på ett fat eller bricka. Knyt ett vackert snöre runt kakan så att den håller samman.

Koka upp grädde, hallon och glykossirap. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ i kylskåp tills blandningen kallnat. Vispa med elvisp till det är en lagom fast mousse. Fyll moussen i kakrullarna.

Vispa grädden fast. Klicka eller spritsa grädden ovanpå moussen på kakorna. Garnera med valfria bär och myntablad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.