Hallonrulle med bär

Läcker hallonrulle med mousse på vitchoklad och friska hallon. En söt, syrlig och frisk sommardessert.

cirka 12 stycken

Betyg (10 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kaka
3 ägg
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Fyllning
5 dl vispgrädde
150 g hallon
400 g vit choklad
2 msk Dansukker Glykossirap

Garnering
3 dl vispgrädde
valfria bär
myntablad

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bre ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Skär remsor av kakan och vik samman till rullar som ställs på ett fat eller bricka. Knyt ett vackert snöre runt kakan så att den håller samman.

Koka upp grädde, hallon och glykossirap. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ i kylskåp tills blandningen kallnat. Vispa med elvisp till det är en lagom fast mousse. Fyll moussen i kakrullarna.

Vispa grädden fast. Klicka eller spritsa grädden ovanpå moussen på kakorna. Garnera med valfria bär och myntablad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.