Hallonrulle med bär

cirka 12 stycken

Betyg (2 st)

Ingredienser

Kaka
3 ägg
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Fyllning
5 dl vispgrädde
150 g hallon
400 g vit choklad
2 msk Dansukker Glykossirap

Garnering
3 dl vispgrädde
valfria bär
myntablad

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bre ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Skär remsor av kakan och vik samman till rullar som ställs på ett fat eller bricka. Knyt ett vackert snöre runt kakan så att den håller samman.

Koka upp grädde, hallon och glykossirap. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ i kylskåp tills blandningen kallnat. Vispa med elvisp till det är en lagom fast mousse. Fyll moussen i kakrullarna.

Vispa grädden fast. Klicka eller spritsa grädden ovanpå moussen på kakorna. Garnera med valfria bär och myntablad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.