Hallonrulle med bär

cirka 12 stycken
Hallonrulle med bär
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Kaka

    • 3 ägg
    • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 1/2 tsk bakpulver
    • 2 msk kokande vatten

    Fyllning

    • 5 dl vispgrädde
    • 150 g hallon
    • 400 g vit choklad
    • 2 msk Dansukker Glykossirap

    Garnering

    • 3 dl vispgrädde
    • valfria bär
    • myntablad

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bre ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Skär remsor av kakan och vik samman till rullar som ställs på ett fat eller bricka. Knyt ett vackert snöre runt kakan så att den håller samman.

    Koka upp grädde, hallon och glykossirap. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ i kylskåp tills blandningen kallnat. Vispa med elvisp till det är en lagom fast mousse. Fyll moussen i kakrullarna.

    Vispa grädden fast. Klicka eller spritsa grädden ovanpå moussen på kakorna. Garnera med valfria bär och myntablad.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker