Hallonrutor

cirka 30 stycken

Betyg (69 st)

Ingredienser

6 ägg
4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
200 g finhackade hasselnötter
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1 påse (100 g) Daimkulor
3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
250 g (1/2 liter) färska hallon

Instruktioner

Klä en långpanna, 25 x 35 cm med bakplåtspapper. Smöra papperet. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda nöthack, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av papperet den gräddats på. Strö på daimkulorna. Låt svalna. Skär i rutor. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Spritsa ut klickar på rutorna. Garnera med hallon. Kakan går utmärkt att frysa innan den garneras. Skall inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassas mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används.

Hallonen kan ersättas av andra bär eller frukter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.