Hallonrutor

cirka 30 stycken
Hallonrutor
Betyg: (65st)

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 200 g finhackade hasselnötter
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering

  • 1 påse (100 g) Daimkulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Florsocker
  • 250 g (1/2 liter) färska hallon

Klä en långpanna, 25 x 35 cm med bakplåtspapper. Smöra papperet. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda nöthack, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av papperet den gräddats på. Strö på daimkulorna. Låt svalna. Skär i rutor. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Spritsa ut klickar på rutorna. Garnera med hallon. Kakan går utmärkt att frysa innan den garneras. Skall inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassas mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används.

Hallonen kan ersättas av andra bär eller frukter.

Receptet är framtaget av

Dansukker