Halloweendammsugare

Festliga Halloweendammsugare som kommer att bli uppskattade under Halloween. Forma dina dammsugare till läskiga Frankenstein eller fina pumpor.

ca 15 pumpor och 10 Frankenstein

Betyg (78 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g smör
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
ca 200 g (ca 5 dl) choklad- eller sockerkaksmulor
1 msk rom eller punsch eller kokt kaffe
 

Garnering
marsipan, grön eller orange
mörk och ljus choklad
ätbara ögon, till Frankenstein
grön marsipan eller något godis som kan vara skaftet till pumpan

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en skål.

Om du vill göra Frankensteindammsugare ska du dela upp degen i 2 bitar. Rulla till längder och platta till dom lite. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Om du vill göra pumpadammsugare så delar du degen i 15 bitar beroende på hur stora du vill ha. Rulla till bollar. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Kavla under tiden ut marsipanen.

För att göra små Frankenstein, täck längderna med grön marsipan och skär till mindre bitar. Ställ tillbaka bitarna med ena sidan av innehållet ner mot skärbrädan med bakplåtspapper. Ställ i kylen.

Smält chokladen och lägg i en spritspåse. Klipp ett litet håll och spritsa choklad på toppen av Frankenstein. Spritsa så att det ser ut som Frankensteins hår. Spritsa en mun och sedan två klickar där ögonen ska fästas. Sätt fast ätbara ögon.

För att göra små pumpor, täck bollarna med orange marsipan och använd eggen av en matkniv och gör små veck i marsipanen. Gör en liten grop på toppen där skaftet ska sitta. Ställ tillbaka på skärbrädan med smörgåspapper och in i kylen.

Forma lite grön marsipan till skaft eller använd grönt godis och tryck fast i gropen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.