Halloweendammsugare

Festliga Halloweendammsugare som kommer att bli uppskattade under Halloween. Forma dina dammsugare till läskiga Hulken eller fina pumpor.

ca 15 pumpor och 10 Hulken

Betyg (73 st)

Ingredienser

100 g smör
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
ca 200 g (ca 5 dl) choklad- eller sockerkaksmulor
1 msk rom eller punsch eller kokt kaffe
 

Garnering
marsipan, grön eller orange
mörk och ljus choklad
ätbara ögon, till hulken
grön marsipan eller något godis som kan vara skaftet till pumpan

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en skål.

Om du vill göra hulkendammsugare ska du dela upp degen i 2 bitar. Rulla till längder och platta till dom lite. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Om du vill göra pumpadammsugare så delar du degen i 15 bitar beroende på hur stora du vill ha. Rulla till bollar. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Kavla under tiden ut marsipanen.

För att göra små hulkar, täck längderna med grön marsipan och skär till mindre bitar. Ställ tillbaka bitarna med ena sidan av innehållet ner mot skärbrädan med bakplåtspapper. Ställ i kylen.

Smält chokladen och lägg i en spritspåse. Klipp ett litet håll och spritsa choklad på toppen av hulkarna. Spritsa så att det ser ut som hulkens hår. Spritsa en mun och sedan två klickar där ögonen ska fästas. Sätt fast ätbara ögon.

För att göra små pumpor, täck bollarna med orange marsipan och använd eggen av en matkniv och gör små veck i marsipanen. Gör en liten grop på toppen där skaftet ska sitta. Ställ tillbaka på skärbrädan med smörgåspapper och in i kylen.

Forma lite grön marsipan till skaft eller använd grönt godis och tryck fast i gropen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.