Halloweendammsugare

Festliga Halloweendammsugare som kommer att bli uppskattade under Halloween. Forma dina dammsugare till läskiga Hulken eller fina pumpor.

ca 15 pumpor och 10 Hulken

Betyg (3 st)

Ingredienser

100 g smör
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
ca 200 g (ca 5 dl) choklad- eller sockerkaksmulor
1 msk rom eller punsch eller kokt kaffe
 

Garnering
marsipan, grön eller orange
mörk och ljus choklad
ätbara ögon, till hulken
grön marsipan eller något godis som kan vara skaftet till pumpan

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en skål.

Om du vill göra hulkendammsugare ska du dela upp degen i 2 bitar. Rulla till längder och platta till dom lite. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Om du vill göra pumpadammsugare så delar du degen i 15 bitar beroende på hur stora du vill ha. Rulla till bollar. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Kavla under tiden ut marsipanen.

För att göra små hulkar, täck längderna med grön marsipan och skär till mindre bitar. Ställ tillbaka bitarna med ena sidan av innehållet ner mot skärbrädan med bakplåtspapper. Ställ i kylen.

Smält chokladen och lägg i en spritspåse. Klipp ett litet håll och spritsa choklad på toppen av hulkarna. Spritsa så att det ser ut som hulkens hår. Spritsa en mun och sedan två klickar där ögonen ska fästas. Sätt fast ätbara ögon.

För att göra små pumpor, täck bollarna med orange marsipan och använd eggen av en matkniv och gör små veck i marsipanen. Gör en liten grop på toppen där skaftet ska sitta. Ställ tillbaka på skärbrädan med smörgåspapper och in i kylen.

Forma lite grön marsipan till skaft eller använd grönt godis och tryck fast i gropen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!