Ingredienser
Hallongelé
150 g hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Mördeg
200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
Instruktioner
Börja med hallongelén. Tina och mixa hallon och sila bort kärnorna. Det blir ca 1 dl hallonsaft (ca 100 g). Koka saften tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i ca 2 minuter. Häll upp gelén på burk och låt svalna i kylen. Om du inte har hallon, kan det ersättas med 100g hallonsaft.
Gör mördegen. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en jämn deg. Ställ i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut ca 40 runda kakor, ca 7-8 cm i diameter. Bred ut hallongelé på hälften av kakorna. Resterande kakor stansar du ut ögon på, använd något runt, tex en tyll. Gör små näsborrar och skär ut en mun med kniv. Lägg dessa över kakorna med sylt och tryck till lite längs med kanterna.
Grädda mitt i ugnen i ca 11-13 minuter, de ska inte få för mycket färg. Låt svalna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.