Ingredienser
Hallongelé
150 g hallon (1 dl hallonsaft (ca 100 g)
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Mördeg
200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
Instruktioner
Börja med hallongelén. Tina och mixa hallon och sila bort kärnorna. Koka saften tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i ca 2 minuter. Häll upp gelén på burk och låt svalna i kylen.
Gör mördegen. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en jämn deg. Ställ i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut ca 40 runda kakor, ca 7-8 cm i diameter. Bred ut hallongelé på hälften av kakorna. Resterande kakor stansar du ut ögon på, använd något runt, tex en tyll. Gör små näsborrar och skär ut en mun med kniv. Lägg dessa över kakorna med sylt och tryck till lite längs med kanterna.
Grädda mitt i ugnen i ca 11-13 minuter, de ska inte få för mycket färg. Låt svalna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.