Halloweenkakor

Läskiga Halloweenkakor med hallongelé. Gör en mördeg och stansa ut runda kakor som formas till små Jack Skellington huvud med hallongelé som ger blodsprängda ögon.

ca 20 stycken

PT1H

ca 1,5 timme

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallongelé
150 g hallon (1 dl hallonsaft (ca 100 g)
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Mördeg
200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker

Instruktioner

Börja med hallongelén. Tina och mixa hallon och sila bort kärnorna. Koka saften tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i ca 2 minuter. Häll upp gelén på burk och låt svalna i kylen.

Gör mördegen. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en jämn deg. Ställ i kylen i ca 1 timme. 

Sätt ugnen på 175°C.

Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut ca 40 runda kakor, ca 7-8 cm i diameter. Bred ut hallongelé på hälften av kakorna. Resterande kakor stansar du ut ögon på, använd något runt, tex en tyll. Gör små näsborrar och skär ut en mun med kniv. Lägg dessa över kakorna med sylt och tryck till lite längs med kanterna. 

Grädda mitt i ugnen i ca 11-13 minuter, de ska inte få för mycket färg. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?