Ingredienser
Hallongelé
150 g hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Mördeg
200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
Instruktioner
Börja med hallongelén. Tina och mixa hallon och sila bort kärnorna. Det blir ca 1 dl hallonsaft (ca 100 g). Koka saften tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i ca 2 minuter. Häll upp gelén på burk och låt svalna i kylen. Om du inte har hallon, kan det ersättas med 100g hallonsaft.
Gör mördegen. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en jämn deg. Ställ i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut ca 40 runda kakor, ca 7-8 cm i diameter. Bred ut hallongelé på hälften av kakorna. Resterande kakor stansar du ut ögon på, använd något runt, tex en tyll. Gör små näsborrar och skär ut en mun med kniv. Lägg dessa över kakorna med sylt och tryck till lite längs med kanterna.
Grädda mitt i ugnen i ca 11-13 minuter, de ska inte få för mycket färg. Låt svalna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!