Hartassar

Gör ditt eget påskgodis, både gott och roligt för alla i familjen. Gör en enkel kristyr och forma till hartassar eller något annat fint. Dessa hartassar passar utmärkt på en påskbakelse.

ca 100 stycken

PT55M

1 timme + 1 dygn vila

Betyg (21 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kristyr
1 äggvita, ca 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Florsocker

Smaksättning
1 tsk citronarom
1 tsk mintdroppar

Dekoration
några droppar röd karamellfärg

Mallar
(finns här)

Instruktioner

Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr. Droppa i valfri smaksättning om så önskas, då kan du behöva lite extra florsocker.

Fyll nästan all kristyr i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och färga den med några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg den färgade kristyren i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen.

Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna.

Dekorera påskbakelserna eller ät som de är.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!