Hartassar

Gör ditt eget påskgodis, både gott och roligt för alla i familjen. Gör en enkel kristyr och forma till hartassar eller något annat fint. Dessa hartassar passar utmärkt på en påskbakelse.

ca 100 stycken

1 timme + 1 dygn vila

Betyg (0 st)

Ingredienser

Kristyr
1 äggvita, ca 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Florsocker

Smaksättning
1 tsk citronarom
1 tsk mintdroppar

Dekoration
några droppar röd karamellfärg

Mallar
(finns här)

Instruktioner

Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr. Droppa i valfri smaksättning om så önskas, då kan du behöva lite extra florsocker.

Fyll nästan all kristyr i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och färga den med några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg den färgade kristyren i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen.

Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna.

Dekorera påskbakelserna eller ät som de är.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.