Hartassar

Gör ditt eget påskgodis, både gott och roligt för alla i familjen. Gör en enkel kristyr och forma till hartassar eller något annat fint. Dessa hartassar passar utmärkt på en påskbakelse.

ca 100 stycken

1 timme + 1 dygn vila

Betyg (17 st)

Ingredienser

Kristyr
1 äggvita, ca 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Florsocker

Smaksättning
1 tsk citronarom
1 tsk mintdroppar

Dekoration
några droppar röd karamellfärg

Mallar
(finns här)

Instruktioner

Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr. Droppa i valfri smaksättning om så önskas, då kan du behöva lite extra florsocker.

Fyll nästan all kristyr i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och färga den med några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg den färgade kristyren i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen.

Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna.

Dekorera påskbakelserna eller ät som de är.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.