Hartassar

Hartassar

ca 100 stycken 1 timme + 1 dygn vila
Gör ditt eget påskgodis, både gott och roligt för alla i familjen. Gör en enkel kristyr och forma till hartassar eller något annat fint. Dessa hartassar passar utmärkt på en påskbakelse.
Hartassar
Betyg (0st)

Ingredienser

  Kristyr

  • 1 äggvita, ca 20 g
  • 2-2 1/2 dl Dansukker Florsocker

  Smaksättning

  • 1 tsk citronarom
  • 1 tsk mintdroppar

  Dekoration

  • några droppar röd karamellfärg

  Mallar

  Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr. Droppa i valfri smaksättning om så önskas, då kan du behöva lite extra florsocker.

  Fyll nästan all kristyr i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och färga den med några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg den färgade kristyren i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen.

  Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna.

  Dekorera påskbakelserna eller ät som de är.

  Receptet är framtaget av

  Dansukker

  ;