Hartassar

Gör ditt eget påskgodis, både gott och roligt för alla i familjen. Gör en enkel kristyr och forma till hartassar eller något annat fint. Dessa hartassar passar utmärkt på en påskbakelse.

ca 100 stycken

1 timme + 1 dygn vila

Betyg (17 st)

Ingredienser

Kristyr
1 äggvita, ca 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Florsocker

Smaksättning
1 tsk citronarom
1 tsk mintdroppar

Dekoration
några droppar röd karamellfärg

Mallar
(finns här)

Instruktioner

Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr. Droppa i valfri smaksättning om så önskas, då kan du behöva lite extra florsocker.

Fyll nästan all kristyr i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och färga den med några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg den färgade kristyren i en spritspåse med tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen.

Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna.

Dekorera påskbakelserna eller ät som de är.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?