Hasselback med äpple, päron och tosca - Recept

Hasselback med äpple, päron och tosca

Den godingen här måste ni testa, det är så löjligt gott med tosca. Jag har penslat med Dansukkers Ljusa sirap för att få till det där lilla extra, en grym smakhöjare.
- Recept Linn Utbult
Hasselback med äpple, päron och tosca
Betyg (127st)

Ingredienser

    Hasselback

    • 2 – 3 äpplen
    • 2 – 3 päron
    • 50g smör
    • ½ dl Dansukker Ljus Sirap

    Tosca

    • 50g smör
    • ¾ dl Dansukker Brun Farin
    • ½ dl Dansukker Ljus Sirap
    • 1 msk kanel, malen
    • 1 msk vetemjöl
    • 1 ½ msk mjölk
    • 150g blandade nötter, hasselnötter, pistagenötter och kokosflingor, lika delar
    • 2 rejäla nypor flingsalt

    Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
    Skala och dela frukten. Skiva halvorna men var försiktigt så du inte skär helt igenom. Smält smör och sirap i en kastrull. Lägg ut de skivade halvorna i ugnsformen, pensla på sirapsblandningen och grädda i 20 minuter. Öppna och pensla på igen efter 10 minuter.
    Hacka nötterna grovt och blanda med kokosflingor. Smält smör, sirap och brunt farin i en kastrull. Dra av från värmen och blanda i mjöl och mjölk. Tillsätt nötblandningen och salt, rör om. Klicka ut tosca i formen och grädda igen i ca 10-15 minuter till. Låt svalna innan du serverar då blir toscan så där seg och härlig.

    Servera med vaniljsås och vaniljglass för varför välja en när du kan få båda?


    ;