Hasselnötsglass med hallon

Hasselnötsglass, kan det bli godare? En krämig och nötig glass som smälter i munnen. Hasselnötsglass med hallon är en härlig kombination.

4 portioner

Betyg (32 st)

Ingredienser

200 g hasselnötter
4 äggulor
1 dl Dansukker Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

hallon

Instruktioner

Bre ut hasselnötterna i en långpanna. Rosta dem mitt i ugnen i 200 °C i cirka 5 minuter. Passa dem noga, nötter bränns fort. Låt nötterna svalna lite innan de gnuggas i en handduk så det mesta av den bruna skalen går bort. Mal hälften av nötterna och hacka resten av dem.

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt hasselnötterna. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Servera glassen med hela och/eller passerade hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.