Havregrynsgröt med jordgubbar

4 portioner

20 minuter

Betyg (5 st)

Ingredienser

Havregrynsgröt
7 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 nypa salt

Apelsinsocker
1/2 ekologisk apelsin
1/2 dl Dansukker EKO Socker
1/2 tsk kanel

Tillbehör
500 g jordgubbar, färska eller frysta
2 dl grekisk yoghurt

Instruktioner

Koka upp mjölk, havregryn, farinsocker och salt i en kastrull. Koka i 7-8 minuter och rör om då och då. Ta av kastrullen från plattan och täck med lock. Låt svälla cirka 10 minuter.

Förbered under tiden apelsinsockret. Tvätta apelsinen med varmt vatten, torka och riv ner halva skalet i en skål tillsammans med socker. Mortla blandningen och krydda med kanel.

Skölj och dela jordgubbarna. Blanda med 2 msk apelsinsocker.

Dela upp gröten i 4 skålar. Lägg jordgubbarna och den grekiska yoghurten ovanpå och strö över resten av apelsinsockret.

Tips: Använd gärna bär som passar säsongen. Om du är vegan, ersätt mjölken och yoghurten med växtbaserade alternativ.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!