Havregrynsgröt med jordgubbar

4 portioner

20 minuter

Betyg (7 st)

Ingredienser

Havregrynsgröt
7 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 nypa salt

Apelsinsocker
1/2 ekologisk apelsin
1/2 dl Dansukker EKO Socker
1/2 tsk kanel

Tillbehör
500 g jordgubbar, färska eller frysta
2 dl grekisk yoghurt

Instruktioner

Koka upp mjölk, havregryn, farinsocker och salt i en kastrull. Koka i 7-8 minuter och rör om då och då. Ta av kastrullen från plattan och täck med lock. Låt svälla cirka 10 minuter.

Förbered under tiden apelsinsockret. Tvätta apelsinen med varmt vatten, torka och riv ner halva skalet i en skål tillsammans med socker. Mortla blandningen och krydda med kanel.

Skölj och dela jordgubbarna. Blanda med 2 msk apelsinsocker.

Dela upp gröten i 4 skålar. Lägg jordgubbarna och den grekiska yoghurten ovanpå och strö över resten av apelsinsockret.

Tips: Använd gärna bär som passar säsongen. Om du är vegan, ersätt mjölken och yoghurten med växtbaserade alternativ.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.