Havregrynsgröt med jordgubbar

4 portioner

20 minuter

Betyg (5 st)

Ingredienser

Havregrynsgröt
7 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 nypa salt

Apelsinsocker
1/2 ekologisk apelsin
1/2 dl Dansukker EKO Socker
1/2 tsk kanel

Tillbehör
500 g jordgubbar, färska eller frysta
2 dl grekisk yoghurt

Instruktioner

Koka upp mjölk, havregryn, farinsocker och salt i en kastrull. Koka i 7-8 minuter och rör om då och då. Ta av kastrullen från plattan och täck med lock. Låt svälla cirka 10 minuter.

Förbered under tiden apelsinsockret. Tvätta apelsinen med varmt vatten, torka och riv ner halva skalet i en skål tillsammans med socker. Mortla blandningen och krydda med kanel.

Skölj och dela jordgubbarna. Blanda med 2 msk apelsinsocker.

Dela upp gröten i 4 skålar. Lägg jordgubbarna och den grekiska yoghurten ovanpå och strö över resten av apelsinsockret.

Tips: Använd gärna bär som passar säsongen. Om du är vegan, ersätt mjölken och yoghurten med växtbaserade alternativ.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!