Havregrynsgröt med jordgubbar

4 portioner

20 minuter

Betyg (31 st)

Ingredienser

Havregrynsgröt
7 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 nypa salt

Apelsinsocker
1/2 ekologisk apelsin
1/2 dl Dansukker EKO Socker
1/2 tsk kanel

Tillbehör
500 g jordgubbar, färska eller frysta
2 dl grekisk yoghurt

Instruktioner

Koka upp mjölk, havregryn, farinsocker och salt i en kastrull. Koka i 7-8 minuter och rör om då och då. Ta av kastrullen från plattan och täck med lock. Låt svälla cirka 10 minuter.

Förbered under tiden apelsinsockret. Tvätta apelsinen med varmt vatten, torka och riv ner halva skalet i en skål tillsammans med socker. Mortla blandningen och krydda med kanel.

Skölj och dela jordgubbarna. Blanda med 2 msk apelsinsocker.

Dela upp gröten i 4 skålar. Lägg jordgubbarna och den grekiska yoghurten ovanpå och strö över resten av apelsinsockret.

Tips: Använd gärna bär som passar säsongen. Om du är vegan, ersätt mjölken och yoghurten med växtbaserade alternativ.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.