Havrekakor med russin

- Recept Malin Sahlberg
Receptet har sitt ursprung från min farmor och farfars granne och hennes mamma. Så jag skulle gissa att det har varit med nära 100 år. Så vi kan ju bara föreställa oss hur många söta havrekakor som det har blivit från det under dessa år. Som en tvist och för att uppdatera receptet bytte jag ut en del av Strösockret mot Ljust Muscovadorörsocker.

Ca 15-20 st kakor

Betyg (27 st)

Ingredienser

3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Strösocker
0,25 dl Dansukker Ljust Musovadorörsocker
150 g smör
1,5 dl russin
1,5 tsk bikarbonat

Instruktioner

Börja med att grovhacka russinen och lägg dem sedan åt sidan. Smält smöret och låt det svalna och rör under tiden ihop havregryn, mjöl, Strösocker och bikarbonat.

Tillsätt det smälta smöret och rör även ner russinen. Blanda allt väl och fördela sedan degen i 15-20 jämnstora bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar, max 8 på en plåt är bra för att säkerställa att de inte flyter ihop.

Platta till degbollarna och grädda dem sedan mitt i ugnen, i ca 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.