Havrekakor

Ca 15-20 st kakor
Receptet har sitt ursprung från min farmor och farfars granne och hennes mamma. Så jag skulle gissa att det har varit med nära 100 år. Så vi kan ju bara föreställa oss hur många söta havrekakor som det har blivit från det under dessa år. Som en tvist och för att uppdatera receptet bytte jag ut en del av Strösockret mot ljust Muscovadorörsocker.
- Recept Malin Sahlberg
Havrekakor
Betyg: (4st)

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 0,25 dl Dansukker Ljust Musovadorörsocker
  • 150 g smör
  • 1,5 dl russin
  • 1,5 tsk bikarbonat

Börja med att grovhacka russinen och lägg dem sedan åt sidan. Smält smöret och låt det svalna och rör under tiden ihop havregryn, mjöl, Strösocker och bikarbonat.

Tillsätt det smälta smöret och rör även ner russinen. Blanda allt väl och fördela sedan degen i 15-20 jämnstora bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar, max 8 på en plåt är bra för att säkerställa att de inte flyter ihop.

Platta till degbollarna och grädda dem sedan mitt i ugnen, i ca 10 minuter.