Hemlagad ketchup

Hemlagad ketchup är godast! Tillaga denna ketchup med bl.a. plommontomter, tomatpuré, lök och mörkt muscovadorörsocker. Enkelt och gott!

Betyg (0 st)

Ingredienser

1 liten gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 tsk koriander
1/2 tsk senapsfrön
1/2 tsk chilipulver chipotle
2 burkar hela plommontomater
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Mörk Sirap
1 dl rödvinsvinäger
Salt och peppar

Instruktioner

Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i vitlök och lök och låt mjukna i cirka 3 minuter. Tillsätt kryddor, rör om och låt småputtra på låg värme i cirka 10 minuter.

Tillsätt tomater, tomatpuré och vatten och låt koka upp. Koka ner på svag värme i cirka 15–20 minuter, tills ungefär häften av blandningen är kvar. Tillsätt socker, sirap och vinäger och låt sjuda ytterligare 10 minuter.

Låt blandningen svalna och kör därefter till slät konsistens i matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka ketchupen i pannan och låt koka upp på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Häll över på varma och väl rengjorda flaskor eller burkar. Förvarad i kylen håller ketchupen sig i cirka 2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.