Ingredienser
Sockerkaka
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
Citronkräm
6 dl vispgrädde
500 g mascarpone, kallt
3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
skalet från 1 1/2-2 ekologiska citroner
3-5 msk saft från citron (ca 1 1/2 citron)
Garnering
150 g hallon
100 g jordgubbar
Ätbara osprutade blommor och citronmeliss
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C, under- och övervärme.
Smöra en form med löstagbara kanter med formen av ett hjärta, ca 24-26 cm i diameter.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner i äggsmeten och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
Gör citronkrämen. Vispa grädde, mascarpone, florsocker och vaniljsocker fast. Vänd ner skalet och saften från citronerna och rör försiktigt ihop krämen. Lägg krämen i en spritspåse med valfri tyll.
Montering
Skär ut ett hjärta i mitten av sockerkakan så att ca 4 cm bred kant återstår, frys in det lilla hjärtat i mitten för annat tillfälle. Skär det stora hjärtat till 3 bottnar.
Lägg en sockerkaksbotten på ett tårtfat och spritsa toppar på hela botten, ett litet steg in från kanterna. Lägg försiktigt på en botten och spritsa på hela den också. Lägg på sista botten och upprepa med spritsen. Dekorera med hallon, jordgubbar, citronmeliss och ätbara blommor om så önskas. Dofta över florsocker.
Tips
Både sockerkaka och citronkräm kan göras dagen innan montering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?