Hjärtformad tårta med citronkräm

En läcker och härlig hjärtformad tårta med söt och syrlig citronkräm. Dekorera med färska bär och njut av ren kärlek och glädje!

10-12 portioner

ca 2 timmar

Betyg (0 st)

Ingredienser

Sockerkaka
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl

Citronkräm
6 dl vispgrädde
500 g mascarpone, kallt
3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
skalet från 1 1/2-2 ekologiska citroner
3-5 msk saft från citron (ca 1 1/2 citron)

Garnering
150 g hallon
100 g jordgubbar
Ätbara osprutade blommor och citronmeliss
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, under- och övervärme. 

Smöra en form med löstagbara kanter med formen av ett hjärta, ca 24-26 cm i diameter.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner i äggsmeten och blanda till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.

Gör citronkrämen. Vispa grädde, mascarpone, florsocker och vaniljsocker fast. Vänd ner skalet och saften från citronerna och rör försiktigt ihop krämen. Lägg krämen i en spritspåse med valfri tyll. 

Montering
Skär ut ett hjärta i mitten av sockerkakan så att ca 4 cm bred kant återstår, frys in det lilla hjärtat i mitten för annat tillfälle. Skär det stora hjärtat till 3 bottnar. 

Lägg en sockerkaksbotten på ett tårtfat och spritsa toppar på hela botten, ett litet steg in från kanterna. Lägg försiktigt på en botten och spritsa på hela den också. Lägg på sista botten och upprepa med spritsen. Dekorera med hallon, jordgubbar, citronmeliss och ätbara blommor om så önskas. Dofta över florsocker.

Tips
Både sockerkaka och citronkräm kan göras dagen innan montering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.