Hjortron och Karamellpudding

4-6 st
Hjortron och Karamellpudding
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Karamellpudding

    • 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1,5 dl Vispgrädde
    • 1 krm Havssalt
    • ½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
    • 1 st Gelatinblad

    Hjortronkompott

    • 1 dl Hjortron
    • Saft från en halv Citronsaft
    • ½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
    • 0,75 dl Dansukker Syltsocker

    Havreströssel

    • 1,25 dl Dansukker Farinsocker
    • 100 g Smör
    • 1/4 dl Dansukker Muscovadosirap
    • 1,5 dl Mjöl
    • 1/2 dl Havregryn

    Vispad syrad grädde

    • 1 dl syrade Grädde
    • ½ saft från en halv citron
    • ½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
    • 1 tsk Dansukker Florsocker

    Metod
    Karamellpuddingen

    Blötlägg gelatinet. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret lite i taget till en gyllenbrun karamell ha sedan försiktigt i lite av gräddblandningen i taget och sjud smeten så allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och frys snabbt puddingen så det sätter sig.

    Hjotronkompott
    Koka Hjortronen med Syltsocker, citronsaft och vanilj i 2 min fyll sedan kompotten på den stelnade karamellpuddingen i glasen.

    Havreströssel
    Blanda i en Kitchen aid – smöret, Farinsocker, Muscovadosirapen, mjölet och havregrynet tills det börjar bildas små klumpar. Baka av smulorna på 170 grader ca 7 min tills dem blir gyllenbruna. Strö sedan smulorna på hjortronkompotten.

    Vispad syrad grädde
    Vispa den syrade grädden med Florsocker och vaniljen, toppa sedan glasen med grädden.

    Recept Daniel Roos