Honungsmuffins

ca 18 muffins ca 1 timme
Våra honungsmuffins har smak av kanel och ingefära, och är fyllda med aprikosmarmelad. Dekorera honungsmuffinsen med chokladfrosting och toppa med torkade aprikoser.
Honungsmuffins
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Aprikos- och apelsinmarmelad

    • 100 g torkade aprikoser
    • saften från 1/4 apelsin
    • 1/4 dl vatten
    • 75 g Dansukker Syltsocker

    Muffins

    • 3 dl honung
    • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 3 ägg
    • 1 tsk ingefära, malen
    • 2 tsk kanel, malen
    • saften och skalet av 1/2 apelsin, gärna obesprutad
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 8 1/3 dl vetemjöl
    • 2 tsk hjorthornssalt

    Chokladfrosting

    • 200 g mörk choklad
    • 300 g smör, rumstempererat
    • 2 dl Dansukker Florsocker

    Garnering

    • torkade aprikoser

    Börja med aprikosmarmeladen. Blötlägg aprikoserna i minst 2 timmar och hacka dem sedan fint.

    Blanda aprikoserna, apelsinsaft, vatten och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 10 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Lägg honung och socker i en gryta och värm upp till sockret löst sig. Låt det svalna.

    Vispa upp äggen och tillsätt kryddorna, apelsinsaft, grädde och den avsvalnade honungsblandningen. Rör samman till en jämn smet.

    Blanda mjöl och hjorthornssalt och vänd ner i smeten, rör den jämn.

    Häll sedan smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

    Gör chokladfrostingen. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad.

    Vispa sedan smör och florsocker fluffigt i en bunke. Rör ner chokladen och vispa till en slät smet. Ställ i kylskåpet cirka 20 minuter.

    Gör ett hål i varje muffins och lägg i lite aprikosmarmelad i varje hål.

    Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsarna. Garnera med en bit torkade aprikos.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker