Ice pops: Choklad

Ett läckert recept på Ice Pops med smak av choklad. Gör dina egna Ice Pops, frys in och ta fram en glasspinne när helst du är sugen!

6–8 glasspinnar

4 timmar

Betyg (21 st)

Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 äggulor
2 msk kakao
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl mjölk, 3 %
2 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad

Garnering
Smält choklad, strössel

Instruktioner

Vispa socker, äggulor, kakao och glykossirap poröst.

Koka upp mjölk och grädde.

Blanda under långsam omrörning ner äggsmeten i gräddmjölken, fortsätt värma till 85 °C.

Ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den har smält.

Kyl smeten i kallt vattenbad och låt stå minst 1 timme, men gärna över natten, i kylskåp.

Fördela smeten i glassformar och ställ i frysen minst 3 timmar.

Doppa i choklad och strössel om du vill.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.