Ingredienser
300 g (ca 6 dl) jordgubbar
2 dl vatten
1 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
Riven ingefära, ca 2 cm
Skal och saft från 1 citron, gärna obesprutad, väl tvättad
1 kruka färsk mynta, hackad
Instruktioner
Skölj och dela jordgubbarna.
Koka upp vatten med socker och glykossirap.
Tillsätt ingefära, citronskal och -saft.
Lägg i 3/4 av jordgubbarna och låt koka i 5 minuter.
Sila av jordgubbarna och ställ dem åt sidan.
Koka jordgubbssaften ytterligare 10 minuter.
Tillsätt hackad mynta i de kokta jordgubbarna och rör ner saften och de resterande färska jordgubbarna.
Låt smeten svalna innan den ställs in i frysen.
Häll smeten i glassformar och ställ i frysen, minst 3 timmar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.