Ingredienser
300 g (ca 6 dl) jordgubbar
2 dl vatten
1 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
Riven ingefära, ca 2 cm
Skal och saft från 1 citron, gärna obesprutad, väl tvättad
1 kruka färsk mynta, hackad
Instruktioner
Skölj och dela jordgubbarna.
Koka upp vatten med socker och glykossirap.
Tillsätt ingefära, citronskal och -saft.
Lägg i 3/4 av jordgubbarna och låt koka i 5 minuter.
Sila av jordgubbarna och ställ dem åt sidan.
Koka jordgubbssaften ytterligare 10 minuter.
Tillsätt hackad mynta i de kokta jordgubbarna och rör ner saften och de resterande färska jordgubbarna.
Låt smeten svalna innan den ställs in i frysen.
Häll smeten i glassformar och ställ i frysen, minst 3 timmar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.