Ice pops: Jordgubb & mynta - Recept

Ice pops: Jordgubb & mynta

6–8 glasspinnar 3,5 timmar
Ice Pops med smak av jordgubbe och mynta är den perfekta efterrätten på en pinne. Gör dina egna Ice Pops snabbt och enkelt och smaksätt med jordgubbar och mynta.
Ice pops: Jordgubb & mynta
Betyg (10st)

Ingredienser

  • 300 g (ca 6 dl) jordgubbar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • Riven ingefära, ca 2 cm
  • Skal och saft från 1 citron, gärna obesprutad, väl tvättad
  • 1 kruka färsk mynta, hackad

Skölj och dela jordgubbarna.

Koka upp vatten med socker och glykossirap.

Tillsätt ingefära, citronskal och -saft.

Lägg i 3/4 av jordgubbarna och låt koka i 5 minuter.

Sila av jordgubbarna och ställ dem åt sidan.

Koka jordgubbssaften ytterligare 10 minuter.

Tillsätt hackad mynta i de kokta jordgubbarna och rör ner saften och de resterande färska jordgubbarna.

Låt smeten svalna innan den ställs in i frysen.

Häll smeten i glassformar och ställ i frysen, minst 3 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;