Ice pops: Kiwi & jordgubbe

Ice Pops med smak av kiwi och jordgubbe är glasspinnar med vuxensmak. En läcker kombination av bl. a. kiwi, jordgubbe, flingsalt och korianderfrön! Mums!

6–8 glasspinnar

3,5 timmar

Betyg (2 st)

Ingredienser

1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk korianderfrön, stötta
1 nypa flingsalt
6 st kiwi
1 dl färska jordgubbar

Instruktioner

Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull.

Låt koka tills sockret har löst sig.

Tillsätt stötta korianderfrön och salt och låt småkoka i 2 minuter. Låt svalna.

Skala och mixa kiwin till en puré med mixerstav, tillsätt sockerlagen.

Dela jordgubbarna i bitar och lägg i glassformar.

Häll på kiwismeten och ställ in i frysen, minst 3 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.