Ingredienser
125 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
6-6 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen ingefära
Instruktioner
Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt sirap och mjöl och vispa ihop. Tillsätt bikarbonat och ingefära och rör degen jämn.
Dela degen i två delar, täck med plastfolie och ställ dem i kylen i 30 minuter. Kavla sedan ut de två degarna tunt (ca 5 mm) på ett bakplåtspapper och ställ dem i kylen ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C varmluft.
Använd en hjärtformad pepparkaksform och stansa ut kakorna. Flytta dem försiktigt med en stekspade till en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 8–10 minuter. Låt svalna innan de dekoreras.
Förvara färdiga kakor i en lufttät behållare.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!