Ingefärskaka

cirka 20 st 50 minuter + en natt i kyl
Ingefärskaka
Betyg: (18st)

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 1/2 dl mandel
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 75 g choklad
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk malen ingefära

Vispa samman smör, socker och sirap väl.

Hacka mandel, hasselnötter och choklad och häll i smörblandningen.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära i en skål och vänd ner. Arbeta ihop till en smidig deg.

Forma degen till 2 rullar, cirka 4-5 cm tjocka. Slå in rullarna i plastfolie och låt ligga kallt över natten.

Sätt ugnen på 175 °C.

Skär rullarna i skivor ca 1 cm och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i cirka 10–12 minuter.


Tips

Kaka i burk. Skikta ingredienserna i en burk och ge bort som en kaka att baka!

Receptet är framtaget av

Dansukker