Ingefärsstänger

Småkakor med smak av ingefära som bakats ut till stänger. Ljuvliga ingefärsstänger som lyxar till det i vintermörkret.

cirka 35 stycken

Betyg (4 st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl finhackad syltad ingefära
1 dl finhackad mandel
1 dl finhackad mörk choklad

Garnering
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till en längd om cirka 60 x 10 cm. Platta till den något. Skär i 2 cm breda remsor. Doppa dem i rörsocker och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.