Ingredienser
200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl finhackad syltad ingefära
1 dl finhackad mandel
1 dl finhackad mörk choklad
Garnering
Dansukker Rörsocker Strö
Instruktioner
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till en längd om cirka 60 x 10 cm. Platta till den något. Skär i 2 cm breda remsor. Doppa dem i rörsocker och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.