Inkokta rödbetor

Betyg (7 st)

Ingredienser

1 kg gul- eller rödbetor
Pepparrot

Lag
1/4 l ättiksprit
1/4 l vatten
6 dl Dansukker Rörsocker
1 bit torkad ingefära
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddnejlikor
1 kanelstång

Instruktioner

Borsta rödbetorna noga i kallt vatten. Skär bort blasten men skada inte fästet och skär eventuellt bort det yttersta av roten. Koka betorna knappt mjuka i vatten, 15-20 minuter beroende på betornas storlek. Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att ta dem mellan händerna och trycka bort skalet. Skär betorna i klyftor och lägg på burk. Skala pepparroten och skär den i bitar och lägg i burken tillsammans med rödbetorna. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Sila bort kryddorna och häll den varma lagen över betorna. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.