Inkokta rödbetor

Betyg (2 st)

Ingredienser

1 kg gul- eller rödbetor
Pepparrot

Lag
1/4 l ättiksprit
1/4 l vatten
6 dl Dansukker Rörsocker
1 bit torkad ingefära
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddnejlikor
1 kanelstång

Instruktioner

Borsta rödbetorna noga i kallt vatten. Skär bort blasten men skada inte fästet och skär eventuellt bort det yttersta av roten. Koka betorna knappt mjuka i vatten, 15-20 minuter beroende på betornas storlek. Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att ta dem mellan händerna och trycka bort skalet. Skär betorna i klyftor och lägg på burk. Skala pepparroten och skär den i bitar och lägg i burken tillsammans med rödbetorna. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Sila bort kryddorna och häll den varma lagen över betorna. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.