Inlagd pumpa

Har du pumpakött över efter du karvat årets Halloweenpumpa? Passa på att göra inlagd pumpa! Vårt recept på inlagd pumpa serveras med fördel till vilt, oxkött eller stark ost.

cirka 700 gram

Betyg (122 st)

Ingredienser

500 g pumpakött i bitar

Lag
2 dl ättika, 12 %
4 dl vatten
en bit färsk ingefära i skivor, cirka 3 x 3 cm
1 kanelstång
1 tsk salt
10 kryddnejlikor
1 stjärnanis
4 dl Dansukker Strösocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Lägg i pumpbitarna och sjud i 10 minuter. Ta upp pumpan och lägg på varma, väl rengjorda burkar. Häll på lag så att pumpan täcks. Förslut. Förvara svalt. Servera till vilt, oxkött eller till ost med mycket smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.