Inlagd pumpa

Har du pumpakött över efter du karvat årets Halloweenpumpa? Passa på att göra inlagd pumpa! Vårt recept på inlagd pumpa serveras med fördel till vilt, oxkött eller stark ost.

cirka 700 gram

Betyg (146 st)

Ingredienser

500 g pumpakött i bitar

Lag
2 dl ättika, 12 %
4 dl vatten
en bit färsk ingefära i skivor, cirka 3 x 3 cm
1 kanelstång
1 tsk salt
10 kryddnejlikor
1 stjärnanis
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Lägg i pumpbitarna och sjud i 10 minuter. Ta upp pumpan och lägg på varma, väl rengjorda burkar. Häll på lag så att pumpan täcks. Förslut. Förvara svalt. Servera till vilt, oxkött eller till ost med mycket smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.