Inlagd pumpa

Har du pumpakött över efter du karvat årets Halloweenpumpa? Passa på att göra inlagd pumpa! Vårt recept på inlagd pumpa serveras med fördel till vilt, oxkött eller stark ost.

cirka 700 gram

Betyg (200 st)

Sätt betyg

Ingredienser

500 g pumpakött i bitar

Lag
2 dl ättika, 12 %
4 dl vatten
en bit färsk ingefära i skivor, cirka 3 x 3 cm
1 kanelstång
1 tsk salt
10 kryddnejlikor
1 stjärnanis
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Lägg i pumpbitarna och sjud i 10 minuter. Ta upp pumpan och lägg på varma, väl rengjorda burkar. Häll på lag så att pumpan täcks. Förslut. Förvara svalt. Servera till vilt, oxkött eller till ost med mycket smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!