Inlagd rödkålssallad

Inlagd rödkålssallad
Betyg: (17st)

Ingredienser

1 kg rödkål i strimlor
1 dl salt
1 röd chilifrukt
4 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1-1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap/Strösocker
1 tsk grovmald svartpeppar
1 krm malda kryddnejlikor
2 tsk riven, färsk ingefära 

Varva kålen och saltet i en skål och låt stå över natten. Skölj kålen i kallt vatten tills allt salt är borta. Skölj och kärna ur chilifrukten. Skär den i tunna strimlor och blanda med kålen. Lägg kålblandningen i en burk. Koka upp vinäger, vatten, sirap, peppar, nejlikor och ingefära. Låt svalna i 5 minuter innan den hälls på burken. Förslut. Förvara i kylskåp. Gott till bl a grillat griskött och kyckling.

Receptet är framtaget av

Dansukker