Ingredienser
1 grön zucchini
1 gul zucchini
250 g små lökar
1 vitlök
500 g cocktailtomater
4 timjankvistar
1/2 röd chilifrukt
Lag
3 dl Dansukker Strösocker
2 dl ättika 12 %
2 dl vatten
4 lagerblad
3/4 dl gula senapskorn
1 msk kryddpepparkorn
Instruktioner
Skölj och skiva zucchinin. Skala lök och vitlök. Klyfta vitlöken. Skölj tomaterna. Ta bort blomfästen. Nagga med en gaffel eller rulla tomaterna över ett rivjärn så att skalet går sönder. Skölj timjan och chili. Tag bort kärnorna ur chilin och skär den i tunna strimlor. Varva grönsakerna i varma, väl rengjorda burkar. Lägg i timjankvistarna och chilin. Koka upp samtliga ingredienser till lagen och häll på burkarna. Förslut. Låt stå i en vecka innan inläggningen börjar serveras.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.