Ingredienser
Skogsbärsisglass
100 g bär, färska eller frysta
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap
Lime- och myntaisglass
4 stjälkar mynta
1 1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Glykossirap
2 msk limesaft (ca 1 lime)
Instruktioner
Koka upp bär, vatten, socker och glykossirap. Mixa blandningen och sila genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan för att svalna helt.
Koka upp mynta, vatten, socker och glykossirap. Låt sjuda i 5 minuter.
Ställ åt sidan och tillsätt limesaften. Låt svalna helt och sila sedan bort myntabladen.
Ta fram 6 glassformar och häll i lite av skogsbärsisglassen. Ställ i frysen cirka 45 minuter för att stelna. Häll över lite lime- och myntaisglass. Ställ i frysen ytterligare 45 minuter. Fortsätt så tills isglassmeten är slut.
Stick ner glasspinnar i glassarna när de kan fästa och låt frysa ytterligare någon timme.
Ta ut från frysen några min innan de ska ätas och lossa sedan isglassarna från formarna. Njut!
Tips på ätbara blommor: Syren, Gurkört, Krasse, Pensé, Ringblomma, Skogsviol, Ros, Lavendel och Kryddtagetes
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!