Isglass med skogsbär och mynta

Isglass med smak av skogsbär, lime och mynta är en riktigt härlig törstsläckare. Dessa isglassar är imponerande coola!

6 isglassar

ca 30 minuter + 3,5 timmar frystid

Betyg (8 st)

Ingredienser

Skogsbärsisglass
100 g bär, färska eller frysta
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap

Lime- och myntaisglass
4 stjälkar mynta
1 1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Glykossirap
2 msk limesaft (ca 1 lime)

Instruktioner

Koka upp bär, vatten, socker och glykossirap. Mixa blandningen och sila genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan för att svalna helt.

Koka upp mynta, vatten, socker och glykossirap. Låt sjuda i 5 minuter.
Ställ åt sidan och tillsätt limesaften. Låt svalna helt och sila sedan bort myntabladen.

Ta fram 6 glassformar och häll i lite av skogsbärsisglassen. Ställ i frysen cirka 45 minuter för att stelna. Häll över lite lime- och myntaisglass. Ställ i frysen ytterligare 45 minuter. Fortsätt så tills isglassmeten är slut.

Stick ner glasspinnar i glassarna när de kan fästa och låt frysa ytterligare någon timme.

Ta ut från frysen några min innan de ska ätas och lossa sedan isglassarna från formarna. Njut!

Tips på ätbara blommor: Syren, Gurkört, Krasse, Pensé, Ringblomma, Skogsviol, Ros, Lavendel och Kryddtagetes

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.