Ingredienser
6 påsar Earl Grey eller 4-6 tsk löst te
1 citron, gärna obesprutade
1 lime, gärna obesprutade
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
ca 600 g isbitar
Dekoration
1 citron, gärna obesprutade
1 lime, gärna obesprutade
jordgubbar
citronmeliss
Instruktioner
Brygg teet i en stor kanna eller kastrull med 1 liter vatten och låt dra i ca 4 minuter.
Ta bort tepåsarna, kläm ut saften ordentligt. Pressa citron och lime och häll i tevattnet. Tillsätt rörsocker och rör till sockret löst sig.
Avsluta med ca 300 g isbitar och låt svalna. Täck över kastrullen och låt teet stå minst 1 timme i kylen.
Innan servering: Skölj citron och lime i varmt vatten och skär i tunna skivor. Lägg i en stor kanna. Tillsätt teet och resten av isbitarna.
Skölj jordgubbar och dela och skölj citronmeliss och riv av några stjälkar. Lägg i kannan precis innan servering.
Serveringstips
Gnid glasens kant med en skriva citron eller lime och doppa kanterna i en skål med rörsocker eller strösocker. Dekorera glaset med citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.